
Aardbeien salade met spinazie, verse munt, feta kaas, walnoot, maanzaad balsamico dressing
Ingrediënten
Ingrediënten voor 2 personen | Vegetarisch | Bereidingstijd: 10-20 minuten
Benodigdheden
200 gram verse spinazie (gewassen) 4 eetlepels maanzaad
2 kopjes Hollandse aardbeien 2 eetlepels olijfolie
4-5 takjes verse munt 2 eetlepels balsamico azijn
1 kopje Feta kaas 4 eetlepels honing of agave siroop
1 kopje walnoten Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in halfjes.
Snijd de munt fijn.
Verkruimel de feta kaas. Indien gewenst, hak de walnoot in grove stukken.
Meng in een aparte kom de olijfolie, balsamico azijn, honing of agave siroop .
Meng de spinazie, aardbeien, feta kaas, walnoten, munt, maanzaad in een grote
kom. Besprenkel de dressing over de salade en meng voorzichtig. Breng het
geheel op smaak met peper en zout.
Serveertip: lekker met een stuk (geroosterd) brood.
Perfect te pairen met een: Rodenbach FruitAge bier
Rodenbach FruitAge is een heerlijk fris fruitbier. Een echte dorstlesser van 3,9% alcohol, gebrouwen met 100% natuurlijke ingrediënten en zónder kunstmatige toevoegingen en gaat heerlijk samen met deze frisse salade. De reden? Het frisse, zoet-zure karakter van het bier past mooi bij het ‘zoet’ van de aardbei en munt, waarnaast een mooi haakje met de balsamico dressing wordt gevonden. Ook zijn de intensiteit van gerecht en bier keurig gelijkwaardig.
Deze samenwerking is tot stand gekomen met Anouk Snelders van Health Food wall en Scover- persoonlijk bieradvies.