Pepernoten
Een pepernoot is een taai, lichtbruin en naar anijs smakend koekje dat vooral tijdens sinterklaas wordt gegeten. Traditioneel worden de pepernoten gestrooid zodat kinderen ze kunnen zoeken.
Ingrediënten:
150 gram ongezouten roomboter
125 gram donkere basterdsuiker
2 eetlepels speculaaskruiden
250 gram zelfrijzend bakmeel
1/2 eetlepel zout
4 eetlepels halfvolle melk
Bijhorende bieren:
De Molen - Guur & Kou
Zeglis Herfsthout - Kersenhoutbock
In de Nacht Donker Sur Lie
Recept
Verwarm de oven op 160 °C.
Pak de boter, suiker, speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel en kneed het fijn.
Voeg de melk aan het beslag toe, lepel voor lepel.
Het deeg snijd je in 4 stukken en maak er 4 lange rollen van 1 centimeter dik van. Snijd de rollen in kleine stukjes van 1 cm. Rol van deze stukjes balletjes.
Doe deze balletjes neerleggen op het bakpapier en ze kunnen de oven in!
Laat ze 15 minuten in de oven zitten.
Zodra ze uit de oven zijn, laat je ze nog 15 minuten koelen.
Smakelijk & proost!