Nationale krokettendag: 4x bier en kroket combinaties
Het is Nationale Krokettendag! Om dit te vieren bedachten we met Jong Food en Rick Kempen van Bier & cO een aantal bijzonder lekkere bier & kroketcombinaties.
1. La Trappe Isid’or kaaskroket
Bij de La Trappe Isid’or kaaskroket drink je natuurlijk het La Trappe Isid’or bier. Dit trappistenbier is vernoemd naar Isidorus, de eerste brouwmeester van het klooster. La Trappe Isid'or was bedoeld als tijdelijk bier, maar werd zo gewaardeerd dat besloten werd dit vast in het assortiment op te nemen. Het bier heeft de perfecte balans tussen eenvoud en complexiteit. Het is toegankelijk en vriendelijk. Leuk feitje: verwerkt in de kroket zit niet alleen het bier van La Trappe maar ook de kaas gemaakt door de monniken van La Trappe.
2. De garnalenkroket
De mooie zilt zoete smaak van de garnalen kroketten complimenteren goed bij fruitige en zure smaken, zoals bijvoorbeeld De Rodenbach Classic. Liefhebbers met een Strak & Fruitig smaakprofiel kunnen deze combinatie erg waarderen.
3. Rundvleeskroket
De Rundvlees kroketten gaan heel goed met een donker bier, licht zoet en vol van smaak. Bijvoorbeeld bockbier of abdijbier dubbel. Deze combinatie past dus bij een Warm & vol smaakprofiel en complimenteren de volle bouillon smaak van de rundvleeskroket.
4. Rendang kroket
Rick Kempen durft de stelling wel aan dat Johannes van Dam- de krokettenkoning van Nederland, de combinatie Rendang kroket en de ThaiThai Tripel erg had kunnen waarderen. Maar ook de frisse hop met tropisch fruit uit bijvoorbeeld een Punk IPA haalt het zonnetje in huis bij deze kruidige rendang kroket. Heb jij als smaakprofiel fris & doordrinkbaar of kruidig & fris? Dan zul je vast geen spijt krijgen van deze combinatie.
Bierliefhebbers genieten én ontdekken graag. Toch? Maar het is soms verdomde lastig om te experimenteren als je niet weet waar je moet beginnen. Met de Scover app kun je gemakkelijk ontdekken welke smaakprofiel bij jou matcht.