Coquilles in notenboter
De coquille heeft zoveel verschillende benamingen. Wist je dat ze ook vaak Sint Jacobsschelp, jakobsmantel en sint-jacobsmossel worden genoemd? Hoe je ze ook noemt, ze zijn verrukkelijk! met een kleine moeite staan ze zo op tafel! Serveer ze als voorgerecht of amuse!
Ingrediënten:
12 coquilles
30 gram hazelnoten
1 sjalot
1 teen knoflook
75 gram roomboter
Garnering naar wens
Bijhorende bieren:
Leffe blond
La trappe blond
Achel blond
Recept
Hak de hazelnoten fijn en rooster deze in een pan.
Snipper de sjalot en snij de knoflookteen fijn.
Verhit de helft van de boter en fruit de sjalot en knoflook.
Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout
Verhit boter in een pan en bak de coquilles op hoog vuur, 2 min per zijde.
Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover.
Kleed het eventueel aan met een garnering naar keus.
Smakelijk & proost!