Coquilles in notenboter

De coquille heeft zoveel verschillende benamingen. Wist je dat ze ook vaak Sint Jacobsschelp, jakobsmantel en sint-jacobsmossel worden genoemd? Hoe je ze ook noemt, ze zijn verrukkelijk! met een kleine moeite staan ze zo op tafel! Serveer ze als voorgerecht of amuse!

 

Ingrediënten:

  • 12 coquilles

  • 30 gram hazelnoten

  • 1 sjalot

  • 1 teen knoflook

  • 75 gram roomboter

  • Garnering naar wens

Bijhorende bieren:

  1. Leffe blond

  2. La trappe blond

  3. Achel blond

 

Recept

  1. Hak de hazelnoten fijn en rooster deze in een pan.

  2. Snipper de sjalot en snij de knoflookteen fijn.

  3. Verhit de helft van de boter en fruit de sjalot en knoflook.

  4. Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout

  5. Verhit boter in een pan en bak de coquilles op hoog vuur, 2 min per zijde.

  6. Verdeel de coquilles over de borden en schep de notenboter erover.

  7. Kleed het eventueel aan met een garnering naar keus.

    Smakelijk & proost!

 
Vorige
Vorige

Apfelstrudel

Volgende
Volgende

Gebakken gnocchi