Gebakken gnocchi
Een Italiaans gerecht dat altijd goed is. Gnocchi is een pastasoort dat vooral bekend is in de aardappelvariant: gnocchi di patate. Gnocchi met room, spek en rozemarijn zal ongetwijfeld een goede indruk achterlaten bij
Ingrediënten:
1 el Rozemarijn
1 Middelgroot ui
2 Teentjes knoflook
2 el Olijfolie
500gr Gnocchi
200gr Gerookte spekreepjes
200ml Verse slagroom
Bijhorende bieren:
Gebrouwen Door Vrouwen Gin Weizen
Rodenbach Grand Cru Red Ale
Corsendonk Blanche
Recept
Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en zweet de ui op hoog vuur aan. Voeg daarna de gnocchi, geperste knoflook en rozemarijn toe en bak dit in 12 minuten goudbruin.
Bak in een andere pan de spekjes krokant, waarna ze kunnen uitlekken op een keukenpapiertje.
Voeg de slagroom toe aan de gnocchi, verwarm het geheel in 2 minuten op een laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gnocchi in een schaal en strooi de spekjes als laatste over het gerecht!