Gebakken gnocchi

Een Italiaans gerecht dat altijd goed is. Gnocchi is een pastasoort dat vooral bekend is in de aardappelvariant: gnocchi di patate. Gnocchi met room, spek en rozemarijn zal ongetwijfeld een goede indruk achterlaten bij

 

Ingrediënten:

  • 1 el Rozemarijn

  • 1 Middelgroot ui

  • 2 Teentjes knoflook

  • 2 el Olijfolie

  • 500gr Gnocchi

  • 200gr Gerookte spekreepjes

  • 200ml Verse slagroom

 

Bijhorende bieren:

  1. Gebrouwen Door Vrouwen Gin Weizen

  2. Rodenbach Grand Cru Red Ale

  3. Corsendonk Blanche

 

Recept

  1. Snipper de ui en pers de teentjes knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en zweet de ui op hoog vuur aan. Voeg daarna de gnocchi, geperste knoflook en rozemarijn toe en bak dit in 12 minuten goudbruin.

  2. Bak in een andere pan de spekjes krokant, waarna ze kunnen uitlekken op een keukenpapiertje.

  3. Voeg de slagroom toe aan de gnocchi, verwarm het geheel in 2 minuten op een laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de gnocchi in een schaal en strooi de spekjes als laatste over het gerecht!

Vorige
Vorige

Coquilles in notenboter

Volgende
Volgende

Panna cotta met rood fruit