Entrecote met chimichurri
Een makkelijk en snel hoofdgerecht wat nooit teleurstelt!
Ingrediënten:
2 grote kruimige aardappelen
0,5 teentje knoflook
verse tijm
rozemarijn
2el olijfolie
7gr gedroogde basilicum
0,5tl zeezout
0,5 rode peper
1el rode wijnazijn
300gr entrecote
100gr crème fraîche
Bijhorende bieren:
Brand Imperator
Westmalle Dubbel
Brugse Zot Dubbel
Recept
Steek de BBQ aan of warm de grilplaat op. Prik de aardappelen, breng op smaak met peper, zout en olijfolie en wikkel deze in aluminiumfolie in (30min.)
Pers de knoflook en snijd de tijm en rozemarijn fijn. Meng ongeveer de helft van de olie met de knoflook, tijm, basilicum rozemarijn en zeezout en meng dit tot een puree met een mortier (vijzel). Verwijder de zaden van de peper en snijd de peper zeer fijn en voeg dit met de rest van de olie toe!
Breng het vlees goed op smaak met peper en zout en gril deze ongeveer 2 minuten per kant, waarna het voor 4 minuten moet rusten. Serveer het vlees met de chimichurri en aardappelen!