Entrecote met chimichurri

Een makkelijk en snel hoofdgerecht wat nooit teleurstelt!

 

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen

  • 0,5 teentje knoflook

  • verse tijm

  • rozemarijn

  • 2el olijfolie

  • 7gr gedroogde basilicum

  • 0,5tl zeezout

  • 0,5 rode peper

  • 1el rode wijnazijn

  • 300gr entrecote

  • 100gr crème fraîche

 

Bijhorende bieren:

  1. Brand Imperator

  2. Westmalle Dubbel

  3. Brugse Zot Dubbel

 

Recept

  1. Steek de BBQ aan of warm de grilplaat op. Prik de aardappelen, breng op smaak met peper, zout en olijfolie en wikkel deze in aluminiumfolie in (30min.)

  2. Pers de knoflook en snijd de tijm en rozemarijn fijn. Meng ongeveer de helft van de olie met de knoflook, tijm, basilicum rozemarijn en zeezout en meng dit tot een puree met een mortier (vijzel). Verwijder de zaden van de peper en snijd de peper zeer fijn en voeg dit met de rest van de olie toe!

  3. Breng het vlees goed op smaak met peper en zout en gril deze ongeveer 2 minuten per kant, waarna het voor 4 minuten moet rusten. Serveer het vlees met de chimichurri en aardappelen!

Vorige
Vorige

Gemarineerde kipkluiven

Volgende
Volgende

Witvis met citroen