Gegrilde tonijn steak op een bed van rucola

Als het nog niet duidelijk was, is het belangrijkste onderdeel van dit recept de vis. Zorg ervoor dat je tonijn van sushi-kwaliteit krijgt - het smaakt VEEL beter rauw dan je gemiddelde tonijn in de supermarkt.

We gebruiken graag een licht pittig groen om de vette tonijn tegen te gaan - rucola is geweldig, maar als je in de stemming bent voor iets anders, ga dan voor waterkers! Het heeft een heerlijke peperige smaak en de stelen zijn bevredigend knapperig. Aftoppen met een truffel mayonaise maakt het helemaal af, zeker gecombineerd met een licht kruidig Saison bier.

 

Ingrediënten:

Voor de tonijn steaks

  • 2 tonijnsteaks van ongeveer 150 gr

  • Koosjer zout

  • Vers gemalen zwarte peper

  • 2 eetlepels. zwarte sesamzaadjes

  • 2 eetlepels. witte sesamzaadjes

  • 1 eetl. plantaardige olie

Voor de dressing

  • Sap van 1 limoen (of ongeveer 3 eetlepels)

  • 2 eetlepels. extra vergine olijfolie

  • 2 theel. sesamolie

  • 2 theel. vers geraspte gember

  • 1 theelepel. honing

Voor de salade

  • 1 zak losjes verpakte rucola (ongeveer 200 gr)

  • 1/2 peer, in dunne plakjes

  • 2 Radijsjes, in dunne plakjes

  • 1 komkommer, in dunne plakjes

Extra garnituur

  • truffel mayonaise

 

Bijhorende bieren:

  1. De Molen Kort & Krachtig

  2. Kerel Saison

  3. Saison Dupont

 

Recept

5 stappen

  1. Kruid de tonijn steaks rondom met peper en zout. Combineer zwarte en witte sesamzaadjes op een ondiep bord en druk de tonijn steaks voorzichtig in de zaden om ze aan alle kanten te bedekken.

  2. Verhit de olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur tot het heet is. Voeg de tonijn steaks toe aan de pan en braad 30 seconden tot 1 minuut per kant, afhankelijk van de gewenste gaarheid. Breng over naar een snijplank.

  3. Salade maken: in een middelgrote kom de dressingingrediënten door elkaar kloppen. Kruid met peper en zout.

  4. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de salade. Voeg dressing toe en schep voorzichtig om. Snijd de tonijn in dunne plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm.

  5. Verdeel de salade over borden en garneer met tonijn en druppel wat truffel mayonaise over het geheel heen.

Eet Smakelijk! En vergeet niet om er 1 van de genoemde bieren bij te drinken. Je zult verstelt staan hoe goed dit samen gaat.

Tonijn steak op een bedje van rucola

Vorige
Vorige

Gekruide burgers

Volgende
Volgende

Klassieke appeltaart met Vlaams rood bruin bier