Monchoutaart
Een overheerlijke klassieke taart met een krokante bodem van bastogne, romige monchou en zoete kersen!
Ingrediënten:
500ml slagroom
150gr baserdsuiker
1 zakje bourbon vanillesuiker
1 zakje Klop-Fix (slagroomversteviger)
400gr verse roomkaas
70gr ongezouten boter
200gr bastogne
1 blik taart & vlaaifruit kersen
Bijhorende bieren:
ReuZ Koffieporter BA
Halve Tamme Zwarte Koffie
Dugges Bryggeri Coffee
Recept
Voeg de ongezouten gesmolten boter toe aan de fijngemalen bastogne en druk deze in de bodem van een springvorm met bakpapier.
Klop de slagroom samen met de bourbon vanillesuiker en Klop-Fix stijf en voeg daarna de roomkaas en basterdsuiker toe tot dat er geen klonten meer zijn.
Verdeel het mengsel over de bastognebodem en strijk deze glad. Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in een koelkast, waarna deze geserveerd mag worden!