Monchoutaart

Een overheerlijke klassieke taart met een krokante bodem van bastogne, romige monchou en zoete kersen!

 

Ingrediënten:

  • 500ml slagroom

  • 150gr baserdsuiker

  • 1 zakje bourbon vanillesuiker

  • 1 zakje Klop-Fix (slagroomversteviger)

  • 400gr verse roomkaas

  • 70gr ongezouten boter

  • 200gr bastogne

  • 1 blik taart & vlaaifruit kersen

 

Bijhorende bieren:

  1. ReuZ Koffieporter BA

  2. Halve Tamme Zwarte Koffie

  3. Dugges Bryggeri Coffee

 

Recept

  1. Voeg de ongezouten gesmolten boter toe aan de fijngemalen bastogne en druk deze in de bodem van een springvorm met bakpapier.

  2. Klop de slagroom samen met de bourbon vanillesuiker en Klop-Fix stijf en voeg daarna de roomkaas en basterdsuiker toe tot dat er geen klonten meer zijn.

  3. Verdeel het mengsel over de bastognebodem en strijk deze glad. Laat de taart minimaal 5 uur opstijven in een koelkast, waarna deze geserveerd mag worden!

Vorige
Vorige

Bourbonkalkoen

Volgende
Volgende

Gemarineerde kipkluiven