Bourbonkalkoen

Een heerlijk gepekelde kalkoen met een saus van bourbon en gebakken spekjes.

 

Ingrediënten:

  • 300gr zeezout

  • 150gr kristalsuiker

  • 4l ijskoud water

  • 2 citroenen

  • 3 laurierbladeren

  • 1el hele zwarte peper

  • 2,5kg kalkoen

  • 100gr knoflookboter

  • 100gr spek

  • 250ml verse slagroom

  • 2el bourbon

 

Bijhorende bieren:

  1. Paix Dieu

  2. Gentse Tripel

  3. Lupulus Tripel

 

Recept

  1. Voeg de citroen, laurierbladeren, peperkorrels, zout en suiker in het water. Maak de kalkoen schoon en voeg deze toe aan de pekel. Laat de kalkoen minimaal 5 ondergedompeld pekelen.

  2. Verwarm de oven op 220 °C en haal de kalkoen uit de pekel. Zorg dat de kalkoen drooggedept is voordat je de knoflookboter onder de huid gaat stoppen.

  3. Gaar de kalkoen op 220 °C voor een half uur, waarna je de kalkoen nog 2 uur laat doorgaren op 175 °C en daarna nog een kwartier laat rusten.

  4. Bak de spekjes uit in een pan en laat deze daarna uitlekken. Voeg het bakvet van de kalkoen samen met de slagroom en bourbon toe aan de pan en kook dit in.

  5. Serveren maar!

Vorige
Vorige

Porchetta

Volgende
Volgende

Monchoutaart