Mosterdsoep

Deze soep is een echte traditionele soep in regio’s die hun eigen mosterd hebben, zoals Zaanse mosterd. Mosterdsoep maken is bijna net zo gemakkelijk als een bekende tomatensoep of kippensoep.

 

Ingrediënten:

  • 1 Biologische prei

  • 1 Teentje knoflook

  • 1 Sjalotje

  • 30g Ongezouten boter

  • 30g Tarwebloem

  • 0,7l Water

  • 2 Kippen bouillonblokjes

  • 100ml Chardonnay

  • 100ml Verse slagroom

  • 2el Zaanse mosterd

  • 1tl Fijne kristalsuiker

  • 2 Platte peterselietakjes

 

Bijhorende bieren:

  1. Gerardus Tripel

  2. Steenbrugge Tripel

  3. Schelde Brouwerij Zeezuiper

 

Recept

  1. Maak de prei schoon en snipper deze fijn (gebruik het donkergroene deel niet). Smelt de boter in een pan en zweet de prei, sjalot en knoflook voor 5 minuten aan.

  2. Voeg bloem toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee op een laag vuurtje. Zorg dat de bloem niet donker kleurt en voeg 300ml water al roerend toe.

  3. Voeg als laatste de bouillonblokjes, Chardonnay en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep ongeveer 5 minuten door en roer de verse slagroom erdoor.

  4. Roer de Zaanse mosterd los met wat soep en voeg dit al roerend toe aan de pan soep. Serveer de soep met vers geplukte platte peterselie!

 
Vorige
Vorige

Klassieke appeltaart met Vlaams rood bruin bier

Volgende
Volgende

Vegetarische plaattaart