Mosterdsoep
Deze soep is een echte traditionele soep in regio’s die hun eigen mosterd hebben, zoals Zaanse mosterd. Mosterdsoep maken is bijna net zo gemakkelijk als een bekende tomatensoep of kippensoep.
Ingrediënten:
1 Biologische prei
1 Teentje knoflook
1 Sjalotje
30g Ongezouten boter
30g Tarwebloem
0,7l Water
2 Kippen bouillonblokjes
100ml Chardonnay
100ml Verse slagroom
2el Zaanse mosterd
1tl Fijne kristalsuiker
2 Platte peterselietakjes
Bijhorende bieren:
Gerardus Tripel
Steenbrugge Tripel
Schelde Brouwerij Zeezuiper
Recept
Maak de prei schoon en snipper deze fijn (gebruik het donkergroene deel niet). Smelt de boter in een pan en zweet de prei, sjalot en knoflook voor 5 minuten aan.
Voeg bloem toe en bak dit ongeveer 1 minuut mee op een laag vuurtje. Zorg dat de bloem niet donker kleurt en voeg 300ml water al roerend toe.
Voeg als laatste de bouillonblokjes, Chardonnay en het water toe en breng dit aan de kook. Kook de soep ongeveer 5 minuten door en roer de verse slagroom erdoor.
Roer de Zaanse mosterd los met wat soep en voeg dit al roerend toe aan de pan soep. Serveer de soep met vers geplukte platte peterselie!