Vegetarische plaattaart
Plaattaart: ook wel een Italiaanse pizza met een bladerdeeg bodem. Het volgende recept is voor een plaattaart met pesto en crème fraîche!
Ingrediënten:
250g bladerdeeg
2 eetlepels pesto
150ml crème fraîche
1 rode paprika
4 Romatomaten
1 Biologische Courgette
1 Middelgrote ui
10ml Olijfolie
150gr Geraspte mozzarella
Bijhorende bieren:
La Trappe Bockbier
Steenbrugge Dubbel
Westmalle Dubbel
Recept:
Verwarm de oven op 220 graden en plaats bakpapier of een bakplaat. Spreid het bladerdeeg uit over de bakplaat en rol de buitenste rand wat naar binnen voor een goede korst.
Prik met een vork of satéprikker wat gaten in de bodem van het bladerdeeg en bak het bladerdeeg 2 tot 4 minuten in de oven. Snijd ondertussen de overige ingrediënten en meng deze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Meng daarna de pesto met de crème fraîche en spreid dit over het bladerdeeg. Verdeel de groente over het bladerdeeg en bestrooi dit met geraspte mozzarella. Bak de plaattaart gaar in 15 minuten!