Porter Cake

Deze cake is vernoemd naar het speciaalbier dat gebruikt wordt om deze cake te bakken: Porter. Dit is een bovengistend bier, met een rijke geschiedenis welke veel varianten kent!

 

Ingrediënten:

  • 450gr bloem

  • 5gr bakpoeder

  • 1tl speculaaskruiden

  • 225gr suiker

  • 225gr ongezouten boter

  • 225gr krenten

  • 225gr rozijnen

  • 125gr gekonfijte sinaasappel

  • 30cl porter

  • 2 hele eieren

  • 1gr zout

 

Bijhorende bieren:

  1. Bierfabriek Fabrieksgeheim

  2. Founders Porter

  3. De Molen Hamer & Sikkel

 

Recept

  1. Smelt de boter in een pan op een laag vuurtje en voeg al roerend met een garde de suiker, bier, eieren, bloem, kruiden, fruit en als laatste het bakpoeder en bloem toe.

  2. Giet het mengsel in een cakevorm met bakpapier en bak deze gedurende 2 uur op 175 °C. Nadat de cake gebakken is moet deze 1 uur afkoelen, waarna deze geserveerd kan worden!

Vorige
Vorige

Spaanse Borrelplank

Volgende
Volgende

Mosselen met IPA