Vegetarische stoofpot

Een Italiaans gerecht dat altijd goed is. Gnocchi is een pastasoort dat vooral bekend is in de aardappelvariant: gnocchi di patate. Gnocchi met room, spek en rozemarijn zal ongetwijfeld een goede indruk achterlaten bij

 

Ingrediënten:

  • 1kg champignons

  • 100gr wortelen

  • 4 sjalotjes

  • 4 tenen knoflook

  • 300ml Syrah

  • 400ml groentebouillon

  • 20gr bloem

  • 40gr tomatenpuree

  • 4gr tijm

  • 4 laurierbladen

  • platte peterselie

 

Bijhorende bieren:

  1. Oedipus Gaia

  2. Duvel

  3. Corsendonk Blanche

 

Recept

  1. Fruit de sjalotten met geperste knoflook in een pan met wat olijfolie.

  2. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden wortelen toe, de champignons, bloem en tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 5 minuten

  3. Voeg de bouillon, wijn, laurierbladeren en tijm toe en kook dit op een laag vuur voor een half uur.

  4. Voeg peper en zout toe, haal de laurierbladeren eruit en serveer met platte peterselie!

Vorige
Vorige

Ragoutpasteitjes

Volgende
Volgende

Nacho’s