Vegetarische stoofpot
Een Italiaans gerecht dat altijd goed is. Gnocchi is een pastasoort dat vooral bekend is in de aardappelvariant: gnocchi di patate. Gnocchi met room, spek en rozemarijn zal ongetwijfeld een goede indruk achterlaten bij
Ingrediënten:
1kg champignons
100gr wortelen
4 sjalotjes
4 tenen knoflook
300ml Syrah
400ml groentebouillon
20gr bloem
40gr tomatenpuree
4gr tijm
4 laurierbladen
platte peterselie
Bijhorende bieren:
Oedipus Gaia
Duvel
Corsendonk Blanche
Recept
Fruit de sjalotten met geperste knoflook in een pan met wat olijfolie.
Voeg de geschilde en in blokjes gesneden wortelen toe, de champignons, bloem en tomatenpuree toe en bak dit ongeveer 5 minuten
Voeg de bouillon, wijn, laurierbladeren en tijm toe en kook dit op een laag vuur voor een half uur.
Voeg peper en zout toe, haal de laurierbladeren eruit en serveer met platte peterselie!