Ragoutpasteitjes

Een pastei van bladerdeeg, gevuld met runderragout: wie lust dat nou niet? Wanneer je zelf je raggout maakt, smaakt het altijd beter!

 

Ingrediënten:

  • 200gr rundersoepvlees

  • 1,5 blokje rundvleesbouillon

  • 1l water

  • 100gr sjalotjes

  • 1,5 teen knoflook

  • 16,5gr ongezouten boter

  • 20gr tarwebloem

  • 100ml verse slagroom

  • bladerdeegbakjes

  • platte peterselie

 

Bijhorende bieren:

  1. Rabauw Puike Porter

  2. De Molen Wieken & Krieken

  3. Chimay Première

 

Recept

  1. Breng het vlees op smaak met peper en zout en snijd deze in kleinere stukken. Doe het vlees in een pan met het water (warm) en de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat dit 2 uur pruttelen.

  2. Verwarm de oven op 165 °C, snijd de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze in een pan met boter. Voeg na een kwartier de bloem toe en bak dit tot een roux. Voeg de slagroom ongeveer 130ml bouillon toe en laat het geheel binden.

  3. Verwarm het bladerdeeg in de oven en schep de ragout in de bakjes!

Vorige
Vorige

Witvis met citroen

Volgende
Volgende

Vegetarische stoofpot