Ragoutpasteitjes
Een pastei van bladerdeeg, gevuld met runderragout: wie lust dat nou niet? Wanneer je zelf je raggout maakt, smaakt het altijd beter!
Ingrediënten:
200gr rundersoepvlees
1,5 blokje rundvleesbouillon
1l water
100gr sjalotjes
1,5 teen knoflook
16,5gr ongezouten boter
20gr tarwebloem
100ml verse slagroom
bladerdeegbakjes
platte peterselie
Bijhorende bieren:
Rabauw Puike Porter
De Molen Wieken & Krieken
Chimay Première
Recept
Breng het vlees op smaak met peper en zout en snijd deze in kleinere stukken. Doe het vlees in een pan met het water (warm) en de bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat dit 2 uur pruttelen.
Verwarm de oven op 165 °C, snijd de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze in een pan met boter. Voeg na een kwartier de bloem toe en bak dit tot een roux. Voeg de slagroom ongeveer 130ml bouillon toe en laat het geheel binden.
Verwarm het bladerdeeg in de oven en schep de ragout in de bakjes!