Birramisu

Dit gerecht is een ode aan de gewone tiramisu, maar gemaakt met donker bier in plaats van koffie. Het lijkt in eerste instantie apart, maar dit ‘klassieke’ toetje is veel lekkerder dan gewone tiramisu!

 

Ingrediënten:

  • 4 eidooiers

  • 100gr suiker

  • 4el donker bier (12%)

  • 400gr mascarpone

  • 250ml verse slagroom

  • 200ml donker bier

  • 200gr lange vingers

  • 25gr donkere chocolade

 

Bijhorende bieren:

  1. Straffe Hendrik Quadrupel

  2. Gulden Draak 9000 Quadrupel

  3. Schelde Oesterstout

 

Recept

  1. Meng de eidooiers met de suiker en eetlepels bier in een kom en klop dit tot een glad geheel.

  2. Verhit een pan met een laagje water en zet deze mix op de pan en verhit deze op een laag vuur. Blijf deze mix roeren tot een beslag en zet dit daarna in een bak met koud water.

  3. Roer de mascarpone door het beslag wanneer het is afgekoeld en vouw de slagroom hier ook door nadat dit geklopt is.

  4. Dip de lange vingers in het donkere bier en bouw de birramisu: laag lange vingers - laag mascarpone - …

  5. Laat de birramisu na het samenstellen minimaal 1 uur opstijven in de koeling!

Vorige
Vorige

Mosselen met IPA

Volgende
Volgende

Porchetta