Porchetta
Een geroosterd varken uit Midden-Italië. Een echt traditioneel gerecht waarbij het varken wordt dichtgebonden nadat deze ontbeend is en gekruid!
Ingrediënten:
1,5kg buikspek met zwoerd
Baksoda
Gedroogde sali, rozemarijn & tijm
Peper & zeezout
Bijhorende bieren:
Paix Dieu
Gentse Tripel
Lupulus Tripel
Recept
Rol het buikspek van te voren op en snijd het overige vlees en zwoerd weg. Prik daarna met een mes gaatjes in de zwoerd en verdeel de baksoda en het zout over het vlees.
Laat dit een nacht in plastic folie in de koelkast staan en spoel daarna het zout en de baksoda van het zwoerd. Snijd het binnenste buikspek en verdeel alle kruiden hierover.
Rol het buikspek op, strik deze vast en leg het op de BBQ tot de porchetta een interne temperatuur van 70 °C heeft bereikt.
Verhoog de temperatuur van de BBQ of grillplaat om de porchetta krokant te maken en laat deze 10 minuten rusten voor het aansnijden!