Panna cotta met rood fruit
Panna cotta komt oorspronkelijk uit Italië. De naam betekent letterlijk “gekookte room”. Het is heel eenvoudig klaar te maken en op talloze manieren te serveren.
Ingrediënten:
500 ml slagroom
4 blaadjes gelatine
1 vanille stokje
60 gram suiker
Aardbeien
Bramen
Blauwe bessen
Bijhorende bieren:
Kriek Boon
Eskes bruin bier
Zure van Tildonk
Recept
Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit
Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit
Verwarm de slagroom in een pan en voeg de suiker en vanille er aan toe. Roer tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.
Voeg de geweekte gelatine toe
Giet het roommengsel in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Snijd het fruit en serveer het op en/of naast de pannacotta