Panna cotta met rood fruit

Panna cotta komt oorspronkelijk uit Italië. De naam betekent letterlijk “gekookte room”. Het is heel eenvoudig klaar te maken en op talloze manieren te serveren.

 

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom

  • 4 blaadjes gelatine

  • 1 vanille stokje

  • 60 gram suiker

  • Aardbeien

  • Bramen

  • Blauwe bessen

 

Bijhorende bieren:

  1. Kriek Boon

  2. Eskes bruin bier

  3. Zure van Tildonk

 

Recept

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit

  2. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit

  3. Verwarm de slagroom in een pan en voeg de suiker en vanille er aan toe. Roer tot deze is opgelost. Zodra het begint te koken haal je het pannetje van het vuur.

  4. Voeg de geweekte gelatine toe

  5. Giet het roommengsel in 4 glaasjes en laat ze minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

  6. Snijd het fruit en serveer het op en/of naast de pannacotta

 
Vorige
Vorige

Gebakken gnocchi

Volgende
Volgende

Pasta Aglio e olio